תחום ההשקעות האלטרנטיביות הוא עולם ומלואו שכולל גם את ההלוואות החברתיות. רמי דרור, מנכ"ל בית ההשקעות הלמן אלדובי, מסביר על הנושא
מערכת "השוק הפיננסי"
בניסיון להרחיב את אפיקי ההשקעה עבור לקוחותיהם, בית ההשקעות הלמן אלדובי פונה לעולם ההשקעות האלטרנטיביות, וביניהן לתחום ההלוואות החברתיות (Peer-to-Peer Lending).
כפי שהסביר רמי דרור, מנכ"ל הלמן אלדובי, תחום ההשקעות האלטרנטיביות מהווה כבר כ-15% מתיקי ההשקעות המוסדיים בישראל, וזאת בשל היתרונות שהוא מציע, ובהם פיזור סיכונים והשגת תשואות עודפות בסביבת ריביות נמוכות.
בהקשר זה, הלמן אלדובי הקימו קרן השקעה ייחודית המתמקדת בתחום ההלוואות החברתיות בארצות הברית, המכונה "פי-טו-פי" (Peer-to-Peer Lending). תחום זה צובר תאוצה בארה"ב, כאשר מדובר בשוק בהיקף של כ-4 טריליון דולר, המאפשר לאזרחים להלוות כספים לצרכנים, מבלי להיות תלויים רק בחברות כרטיסי האשראי.
לדברי דרור, הקרן שהקימו מאפשרת לציבור הישראלי להשקיע בתחום זה, תוך פתרון חסרונות אחרים כמו חוסר שקיפות ורגולציה. המשקיעים יכולים להשקיע סכומים נמוכים יחסית, ונהנים מצפי תשואה העולה בהרבה על אפיקי ההשקעה הסטנדרטיים כמו אגרות חוב ומניות.
בית ההשקעות רואה בשילוב של מכשירים אלטרנטיביים, כמו ההלוואות החברתיות, חלק בלתי נפרד מתיק ההשקעות המודרני. לדבריו, סדר גודל של 20% מתיק ההשקעות יכול להיות מושקע באפיקים אלו, תוך יצירת פיזור סיכונים והשגת תשואות עודפות.