אסף מרכוס, מנכ"ל "ארביטראג' קונספט" מסביר מי הם השחקנים בעולם הביטוח בישראל, איך נדע לבחור את המוצר שבאמת מתאים לנו ואיך נמנע מלרכוש ביטוחים מיותרים
מאת מערכת "השוק הפיננסי"
ענף הביטוח בישראל עובר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, כאשר הטכנולוגיה והדיגיטציה משנות את פני התעשייה. עם זאת, למרות ההתקדמות הטכנולוגית, נראה כי הצורך בגורם אנושי ומקצועי עדיין קיים ואף מתחזק. אסף מרקוס, מנכ"ל ארביטראז' קונספט, חברה המתמחה בליווי לקוחות פרטיים ומעסיקים בתחום הביטוח, שופך אור על המגמות העכשוויות בענף.
מרקוס מסביר כי קיימים שלושה סוגי רישיונות עיקריים בענף הביטוח: משווק פנסיוני, סוכן ביטוח, ויועץ פנסיוני. ההבדל המרכזי ביניהם הוא קיום או היעדר זיקה למוצרים המשווקים. "חשוב שנכיר את ההבדלים כדי שנדע לקבל החלטות מושכלות," הוא מדגיש.
למרות התפתחות חברות הביטוח הישירות והמוקדים הטלפוניים, מרקוס טוען כי עדיין יש ערך רב לסוכן הביטוח המסורתי. "סוכן הביטוח, להבדיל מחברות ישירות, יש לו ראייה מרחבית. הוא מכיר את צורכי המשפחה ויודע להסתכל על כל התיק," הוא מסביר.
מרקוס מציין כי לפי סקר של לשכת סוכני הביטוח, חלק גדול מהאוכלוסייה אינו מודע לפרטים חשובים בנוגע לביטוח הפנסיוני שלהם. "הציבור מרגיש מבולבל ולא מבין מה הוא מחזיק. הוא מרגיש שמוכרים לו כל הזמן," הוא אומר.
למרות האתגרים, מרקוס רואה עתיד לתפקיד סוכן הביטוח. "סוכן הביטוח במציאות של היום הולך למקום של גורם שמוצא פתרונות עבור הלקוחות שלו, משמש כאינטגרטור שיודע לספק מגוון של פתרונות," הוא מסביר. "הוא כבר לא איש המכירות של אתמול."
לסיכום, מרקוס מדגיש כי למרות ההתקדמות הטכנולוגית, הלקוחות עדיין מחפשים גורם אנושי שיכול לספק להם שקט נפשי וסדר בעולם הביטוח המורכב. "בסופו של דבר," הוא אומר, "הלקוחות רוצים מישהו לסמוך עליו, במיוחד ברגעי משבר כמו בעת תביעה."
ככל שענף הביטוח ממשיך להתפתח, נראה כי האתגר העיקרי יהיה למצוא את האיזון הנכון בין יעילות טכנולוגית לבין הצורך האנושי בייעוץ אישי ומקצועי.