שחר שמאי, מנכ"ל "ארביטראג' פיננסים" חושף את הסכנות הכלכליות הנשקפות מהיעדר ביטוח סיעודי והדגיש את היתרונות של פוליסה פרטית

השוק הפיננסי
בתקופה שבה מדדי המניות המובילים מניבים תשואות שנתיות ממוצעות של 5%-8%, שחר שמאי, מנכ"ל חברת ההשקעות "ארביטראג' פיננסים", מדבר על סוגיה חשובה אחרת שעשויה להכריע את עתידם הכלכלי של רבים – הביטוח הסיעודי.
"על פי נתוני בנק ישראל, הוצאה על טיפול סיעודי יכולה להגיע ליותר מ-100% מההכנסה הכוללת נטו של האזרח הממוצע בישראל," מסביר שמאי. "זה אומר שלאזרח הפשוט אין יכולת כלכלית אמיתית לממן טיפול סיעודי, שהעלות הממוצעת שלו נעה סביב 8,000 שקל בחודש."
מעבר לכך, המנכ"ל מוסיף כי מעל שליש מהאזרחים מעל גיל 65 צפויים להפוך לסיעודיים במהלך חייהם. "כלומר, אנחנו מדברים על עשרות אלפי אנשים שיזדקקו לסכומים עצומים שכדי להשיג אותם יהיו נאלצים לפרק את חסכונותיהם, למשוך כספים מקרנות ההשתלמות ולמכור את הבתים שלהם."
לדברי שמאי, הביטוח הסיעודי הקולקטיבי שמספקות קופות החולים אינו הפתרון האידאלי. "זה ביטוח שמבוסס על תקנון ושניתן לשנות אותו בכל עת, ללא יכולת השפעה מצד המבוטח. בפועל, בשלוש השנים האחרונות כבר היו כמה שינויים לרעה בתנאים ובסכום הפיצוי."
לעומת זאת, המנכ"ל ממליץ בחום על ביטוח סיעודי פרטי. "בביטוח פרטי יש חוזה בין המבוטח לבין חברת הביטוח, שלא ניתן לשינוי. הפרמיה קבועה לכל ימי החיים, ונוסף על כך יש סכום ביטוח המקנה זכויות על כל שנה ששולמה. זה מבטיח כיסוי גם אם הפסקת לשלם את הפרמיה בשלב מאוחר יותר."
שמאי מדגיש במיוחד את החשיבות של רכישת ביטוח סיעודי בגילאים צעירים. "ככל שנכנסים לביטוח בגיל צעיר יותר, העלות הולכת ופוחתת. זו השקעה שתשתלם בעתיד, והרבה יותר משתלמת מאשר לחכות עד גיל מבוגר יותר ולהיתקל בהתנאים מחמירים ובקשיי בריאות."
לסיכום, שחר שמאי רואה בביטוח הסיעודי הפרטי צעד הכרחי להבטחת היציבות הכלכלית, בעיקר בגיל הפרישה. הוא מזהיר מהסכנות הכרוכות בהיעדר כיסוי מתאים ומדגיש את היתרונות הברורים של פוליסה פרטית לעומת הביטוח הקולקטיבי של קופות החולים.