"בעולם שבו תוחלת החיים עולה, פרישה הופכת לאתגר כלכלי גדול". יגאל הררי, מתכנן פרישה מוסמך, מזהיר מפני טעויות שעלולות לעלות לפורשים עשרות אחוזים מהכנסתם העתידית. בראיון לתוכנית 'השוק הפיננסי' בהנחיית אודי חברוני, הררי חושף מוקשים נפוצים ומציע פתרונות לחיסכון משמעותי.

השוק הפיננסי
הפרישה – שדה מוקשים פיננסי
"הפרישה היא כמו שדה מוקשים. במשך שנים רבות אנו לומדים לעבוד ולחסוך, אך אף אחד לא מכין אותנו באמת לשלב שבו נחדל לעבוד." מסביר יגאל הררי, החלטות הכלכליות שמתקבלות בתקופת המעבר לפרישה הן מהמשמעותיות ביותר שנקבל בחיינו, ולעתים אין מהן חזרה.
במהלך הריאיון, מתייחס הררי לאחת הטעויות הנפוצות ביותר בקרב פורשים: משיכת כספי הפיצויים מיד עם סיום העבודה. "האינסטינקט הראשוני של רוב האנשים הוא לקחת את הכסף ולעשות בו שימוש מיידי, אבל משיכה כזו עלולה להקטין את הקצבה החודשית בפנסיה בעשרות אחוזים ולגרום לתשלומי מס מיותרים." הוא ממליץ לשקול בזהירות כל צעד ולהיוועץ במומחה לפני שמבצעים פעולות שישפיעו על העתיד הכלכלי.

תכנון העברת כספים בעת פטירה: מוקש נוסף
הררי מבהיר כי תכנון לקוי של העברת כספים במקרה של פטירה הוא מוקש נוסף שבו רבים נופלים. "ראיתי מקרים שבהם אנשים לא תכננו כראוי את נושא ההעברה, ובן או בת הזוג שנותרו בחיים מצאו עצמם במצוקה כלכלית," הוא משתף. תכנון נכון יכול למנוע מצבים אלו ולהבטיח יציבות כלכלית לבני המשפחה שנותרים מאחור.
להאזנה מלאה של הפרק ב Spotify
הנה 5 נקודות מפתח לתכנון פרישה חכם:
- תכנון תזרים ההכנסות וההוצאות העתידי: על מנת לשמור על אורח חיים דומה לזה שהתרגלתם אליו במהלך העבודה.
- תכנון הכנסה מאוזנת לבני הזוג: במקרה של פטירה מוקדמת של אחד מהם.
- הכנת קרן לשעת חירום: למימון הוצאות בלתי צפויות בעתיד.
- תכנון למצבים רפואיים קיצוניים: כגון הידרדרות מנטלית או צורך בטיפול סיעודי.
- תכנון העברת נכסים לילדים: תכנון נכון יכול להבטיח מיסוי מופחת והעברה חלקה של נכסים לבני
- המשפחה.