שילוב השקעות אלטרנטיביות בתיקי ההשקעות הפנסיוניים – מגמה מרכזית בעולם ובישראל. מיכאל מן, מנכ"ל חברת WISER FINANCE, מסביר איך לנצל את ההזדמנויות הפיננסיות בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות שלכם
מערכת השוק הפיננסי
בשנים האחרונות חל שינוי דרמטי ביחס לחשיבות של שילוב השקעות אלטרנטיביות בתיקי ההשקעות הפנסיוניים, בישראל ובעולם. זוהי מגמה שהולכת ומתרחבת, המניעה בעיקר את הצורך להשיא תשואות בסביבת ריביות נמוכות.
בראיון שערכנו עם מיכאל מן, מנכ"ל מן-ויזר פיננסים, הוא הסביר כי בארצות הברית למשל, כ-660 מיליארד דולר מושקעים כיום בקרנות גידור ופרייבט אקוויטי, במטרה לשפר את התשואות השוטפות למשקיעים. גם בישראל, מנהלי ההשקעות של הגופים המוסדיים מחויבים להרחיב את אשכול ההשקעות שלהם על מנת להמשיך ולייצר תשואות סבירות עבור הציבור החוסך.
מן הסביר כי היתרון המרכזי של השקעות אלטרנטיביות הוא ביכולתן לפזר סיכונים ביעילות רבה יותר בתוך תיק ההשקעות. כך, התנודתיות והסיכון הכולל של התיק יורדים, מה שרלוונטי במיוחד בסביבת ריביות נמוכות בה אגרות החוב מייצרות תשואות נמוכות יחסית.
המגוון של מכשירי השקעה אלטרנטיביים רחב ומשתרע על פני תחומים כמו פרויקטי תשתית, נדל"ן, קרנות אשראי ועוד. לדבריו, החשוב ביותר הוא להתאים את מאפייני ההשקעה, כגון רמת הנזילות והסיכון, לפרופיל ההשקעה של כל לקוח ולקוח.
מן הסביר כי החוסכים יכולים לשלב השקעות אלטרנטיביות במסגרת המוצרים הפנסיוניים שלהם, כמו קופות גמל וקרנות השתלמות, או במסגרת תיק ההשקעות הפרטי שלהם. הוא הדגיש את החשיבות של הבנת החשיפה למטבע חוץ בהשקעות הבינלאומיות.
מהראיון עולה כי שילוב השקעות אלטרנטיביות בתיקי החיסכון הפנסיוני הפך למגמה מרכזית בעולם ובישראל, כחלק מהמאמצים להשיא תשואות ולנהל סיכונים בצורה מיטבית. ברם, המשקיעים הפרטיים זקוקים להבנה מעמיקה של התחום ושל האופן המתאים להשתלבות בתיק ההשקעות האישי שלהם.